yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu üzere mümkün.

Ancak yangındaki panik anında birden binaya katılmak isteyen profesyonel sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi ancak yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmasının önlenmesi ile mümkün olacaktır.

Ekseri yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Ayrıca, astım ve bronşit üzere solunum yolu emrazıyla bağlanaklı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen binalabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler elan azca maliyeti ve arsa kaybının elan az olmasından Yangın Kapısı dolayı henüz çok yeğleme edilmektedir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden çatı dışına açılması gerekir.

Demir yahut çelikten yapılan ve binanın haricinde yan düz yangın merdivenleri de yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi kucakin kullanılmaktadır.

Yangın anında insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın bapsı son rütbe nazik bir öneme sahiptir.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Ekseriyetle maden veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Antrparantez Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik bar kilit sisteminin bile problemsiz çaldatmaıştığından güvenli olunmalıdır.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık derunin tercih edilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını ifa etmek binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page